Nyitott női kör

- beszélgetőkör nőknek, nőket érintő témákban

A csoport célja, hogy frontális előadás helyett kötetlen, mégis tartalmas beszélgetésre adjon alkalma(ka)t, vagyis kitolja azt a mindannyiunk által kedvelt időt, amelyet továbbképzések, konferenciák kávészüneteiben az előadókkal és egymással folytatott "előtéri traccspartival" szoktunk tölteni.

Minden alkalom egy-egy témafelvetéssel indul, de a résztvevők érdeklődése, igénye szerint alakul.

A csoport nyitott, azaz bármikor be lehet csatlakozni. (Ha a visszatérő résztvevők igénylik, később zárt csoport megalakítása is szóba jöhet.)

A program alatt kézimunkázni, teázni, hozott rágcsálnivalókat fogyasztani is kötetlenül lehet.

Időpont: mindig péntek este 17-20 óráig.
Helyszín: 1039 Budapest, Zrínyi u. 43.

Tervezett/lezajlott alkalmak és témák:

• március 22.: Nandu meséi - válogatás a bábai hivatásban eltöltött 14 év legszebb és legnehezebb szüléstörténeteiből, mesék a dúlasághoz és a bábasághoz vezető útról, a bábatanonckodásról és mindazokról a kérdésekről, amelyeket egy otthonszülési praxisban dolgozó bábának feltehetnek a résztvevők.
    Figyelem, ez NEM szülőtájékoztató előadás, otthonszülést fontolgató várandós anyáknak csak kiegészítő programként ajánlott.

• április 26. Patchwork életszakaszok - Fókuszban azok a női sorsok, ahol két különböző életszakasz jellegzetességei jelennek meg egyszerre. Ilyenek például:
    - Felnőttek a nagy gyermekeim, de közben kicsiket is nevelek.
    - Nem élhettem meg a sikeres párkapcsolatot húsz évesen, de negyvenhez közel megtaláltam, újra a szerelmes lány, a szerető szerepében vagyok.
    - Nagymama vagyok/leszek, de közben még vágyom saját gyermekre.
    Hogyan hozzuk egy tető alá ezeket a más-más érzéseket ébresztő és különféle kívánalmakat támasztó szerepeket?

• május 24. A sikeres házasságmentés történetei - Olyan történetekről fogunk beszélgetni, amelyekben egy-egy házzassági krízis végleg megoldódott, vagy a házastársak válásközeli állapotból fordultak vissza egymás felé, és ez jó döntésnek bizonyult. Keressük a válaszokat arra a kérdésre, hogy mi a közös ezekben a történetekben, mi teszi "menthetővé", illetve a krízisekkel szemben ellenállóvá a párkapcsolatot?

• június 29. Szakrális női szimbólumok, szemléltető eszközök készítése - kötetlen beszélgetéssel

• július 26. Ékszerkészítés - kötetlen beszélgetéssel

• augusztus 22. FIGYELEM! Kivételesen csütörtök! Évtervezés, időgazdálkodás - A hétköznapi magánéleti és családi időgazdálkodásról, illetve a tanév közeledtével az évtervezésről fogunk beszélni, hogy az őszre egy kis lendületet adjunk magunknak. Közben szokás szerint kézimunkázni, kézműveskedni is lehet, sőt, akár a téma maga is szolgáltat némi rajzolgatni- és írogatnivalót.

Ajánlott támogatás: 3000 Ft/alkalom (több és kevesebb is lehet).

Jelentkezés: ezen a jelentkezési lapon

Programfelelős: Noll A. Nandu bába. nandu @ nandu.hu; +36 30 4488444

A Bábaház® névszó bejegyzett védjegy. (®2011, 2016)