"Lesd el tőlünk...!" - kézműves műhelyek női Körben

A Bábaház® Alapítvány önkéntesei elhatározták, hogy különféle területeken megszerzett speciális „női tudásukat” rendszeres műhelyek keretein belül megosztják az érdeklődőkkel. A programsorozat hármas célt szolgál: 

  • Szeretnénk, ha a műhelyeken bárki szélesíthetné az ismereteit, és gyakorlatot szerezhetne olyan tevékenységekben, amikre mindig is vágyott, tetemesebb anyagi megterhelés - pl. "piaci" árszabású tanfolyamdíj és terembérleti díj - nélkül. Ezért a részvétel minimum feltétele csupán az előre megbeszélt és valóban felhasznált anyagok költségének kifizetése (vagy akár hozott alapanyagból is dolgozhat, aki ezt választja). 

  • Felismerjük a Körben beszélgetve munkálkodással eltöltött kellemes és hasznos órák, a történetmesélés útján terjedő női tudás értékét, a kézműves tevékenységek stresszoldó, meditatív jellegét, a kis közösség megtartó, lélekmegújító erejét.

  • A programok jótékonysági célt is szolgálnak: a résztvevők adományaikkal járulhatnak hozzá a Bábaház Alapítvány munkájához. Jelen programsorozattal elsősorban az alábbi konkrét célok megvalósításához teremtünk forrást:
    - a társadalombiztosítás által nem támogatott otthonszülés választásának elérhetővé tétele szerényebb anyagi hátterű szülők számára is;
    - szülés körüli asszonytársi segítők (dúlák) munkájának térítésmentessé tétele kifejezetten rászoruló családok és egyedülálló anyák számára;
    - a szülészeti erőszak megszüntetésére, a méltó bánásmód és a tájékoozott döntéshozás általánossá válására irányuló törekvések erősítése.


Lesd el tőlünk …  a szappanfőzést!

Választható időpontok:

2018. 05. 19. szombat 15.00-18.00
vagy
2018. 05. 22. kedd 9.00-12.00

Helyszín: 1045 Budapest, Bosnyák u. 1/a 4/6.

Jelentkezési lap

Már régen szeretted volna kipróbálni a szappankészítést, de eddig nem mertél egyedül belevágni? Szívesebben használnál olyan szappant, amit te magad készítettél, és pontosan tudod, hogy mi van benne? El akarod kápráztatni az ismerőseidet, barátaidat egy mutatós, saját készítésű ajándékkal, ajándékkísérővel? Imádsz egy illóolajat, de éppen olyan illatú szappant még sosem kaptál? Jó lenne valami olyannal előrukkolni az iskolai vásáron, ami hasznos is, látványos is? Vagy esetleg valakinek speciális igényei vannak a családodban? Ha bármelyik kérdésre határozott igennel válaszoltál, itt a helyed a szappanfőző workshopunkon.

Gyere, nézd meg a saját szemeddel, hogyan lehet otthon szappant főzni, és ha van kedved, közben elkészítheted életed első (néhány) szappanját!

A műhelyre ezen a lapon tudsz jelentkezni, miután végiggondoltad, hogy körülbelül mit is szeretnél. Ha szeretnél te magad is szappant készíteni a workshopon, a jelentkezési lapon megadott e-mailcímed segítségével felvesszük Veled a kapcsolatod, és végigkísérünk a tervezési szakaszon. Kapsz egy „Szappanfőző-alapok” e-learning leckét, kitalálhatod, hogy mi legyen a TE SZAPPANODban, megmutatjuk, hogyan tudod kiszámolni, miből mennyire lesz szükséged, és milyen felszerelést kell beszerezned, ha úgy döntesz, Te magad is készítesz otthon szappant.

Az esemény háziasszonya: Fülöp Angelika független bába, dúla.

További kérdés esetén e-mail Anginak: fulop.angelika2016 @ gmail.com

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, gyere el az arckrém- és testvajkészítő workshopunkra is!

<<< vissza a főoldalra


A Bábaház® névszó bejegyzett védjegy. (®2011, 2016)